Autumn lights (2016)

Tot mai greu de găsit în toată marea de seriale și filme făcute direct pentru TV, unul adevărat, care să-ți umple ecranul și să lase imaginația să zboare. Poate de asta un cinema aproape minimalist, cum este cel realizat de tânărul regizor Angad Aulakh, să lase asemenea impresie.

a1Pelicula a fost nominalizată la câteva premii după lansare (acum două toamne) și a avut circuitul său festivalier – dar mai multe despre asta puteți citi aici, n-are rost să reiau și eu. Mai bine zic ceva despre film, cu peisaje nordice și oameni care umplu decorul cu dialoguri decupate uneori parcă din Bergman – cu ale lui Scene dintr-o căsnicie.

a3Numai că aici, în filmul ăsta, dialogurile au loc abia spre final, până atunci traseele personajelor se intersectează misterios până aproape se confundă: toată lumea iubește pe toată lumea, și se despart pe rând, într-o lume mai superficială, dar nu mai lipsită de miză decât cea imaginată de celebrul regizor suedez.

a5N-ar fi exclus ca Autumn lights să-i dezamăgească pe fanii filmelor de acțiune, de dragoste sau de tineret, dar aceștia au alternativa Netflix. …lights Rămâne totuși un film cu peisaje superbe și femei frumos îmbrăcate și dezbrăcate – cam toante ele, așa, dar nu lipsite de subtilitate.

Ce explorează el este, dacă vreți, goliciunea care umbrește viețile multor oameni. Plus că rămâne, la final o mică-mare reflecție asupra a ce suntem, cu adevărat, dincolo de ceea ce vrem să transpară din vorbele noastre?

Un comentariu la &8222;Autumn lights (2016)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.