Good Kids

Vara de după (absolvirea liceului) este titlul sub care a rulat acest film la noi, pe canalul de filme al Digi. În regia unui tânăr american (Chris McCoy), această comedie pentru adolescenți are toate ingredientele genului. Când ești tânăr ești cam prost, atâta doar că nu știi asta și vrei să te dai mare cu tot ce faci, iar ceilalți din jurul tău, majoritatea de aceeași vârstă, sunt gata să te admire.

Lumea adolescenților are regulile ei aparte, cele mai multe făcute chiar de tinerii care vor să fie diferiți, să iasă în evidență, dar asta nu le iese întotdeauna. Eroii acestui film sunt patru tocilari care s-au ținut doar departe de ceilalți, fără a fi tocmai tipologii de tocilari. Așa cum sugerează titlul, este o comedie cu copii cuminți, care n-au făcut altceva decât să învețe, să își vadă de școală, pentru a fi siguri că vor putea merge la facultate într-un alt oraș.

Aproape de finalul verii, ei își dau brusc seama că au pierdut o mulțime de experiențe specifice vârstei, în timp ce erau mult prea cuminți. Cei patru hotărăsc să se reinventeze în timp record odată cu primii turiști sosiți în orașul lor și să recupereze timpul pierdut acceptând să meargă pentru prima dată în viața lor la petreceri. Ies bine din toate aventurile care decurg din „acceptarea” asta (fiindcă spun „da” la orice) ba chiar plusează la final, împrietenindu-se cu polițiști, cucerind tot ce mișcă și ieșind victorioși din scenă.

Un fel de American Pie ceva mai amuzant, cu poate reușite, umor de situație. În orice caz, un film mai puțin artistic dar potrivit pentru teen-ageri, cu exagerările de rigoare, desigur – plus că e făcut de un regizor încă tânăr care-și mai amintește cum stă treaba cu adolescența. Un film ușurel, numai bun pentru săptămâna de vacanță școlară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.