Oscar Buzz 2018: Pătratul

The Square e câştigătorul de anul trecut al unui Palme D’Or, o altă realizare notabilă fiind nominalizarea la categoria film străin a Oscarurilor de anul acesta. Un film despre arta zilelor noastre, în care curatorul unui muzeu (Claes Bang) de artă contemporană este în prim plan.

Arta contemporană care este extravagantă dar nu atrage atenţia omului obişnuit, de aici rezultă crearea unui mediu extravagant pentru a pune în evidenţă ceva care la origine  este deja extravagant… m-am pierdut și eu la această frază. Oricum conversaţiile dintre personaje sunt de multe ori la fel de ambigue. Se fac scurte referiri comice la statutul artei în zilele noastre, țtiind bine că de multe ori este desconsiderată .

O producţie suedeză interesantă care a fost captivantă pentru mine, o incursiune în culisele unui muzeu care include proiecţii care fac referire la expoziţii de artă reale. Cred că e printre filmele europene preferate ale anului trecut, nu că aş fi văzut foarte multe. Elizabeth Moss (The Handmaid’s Tale) alături de Claes Bang sunt remarcaţii acestei pelicule.

Scris la-unison.ro

Un comentariu la &8222;Oscar Buzz 2018: Pătratul&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.