Oscar Buzz 2018: The Disaster Artist

The Disaster Artist vine tradus în limba română ca Un artist numit dezastru, care apare în cinematografele noastre începând cu 12 ianuarie anul acesta. Un film biografic de comedie cu elemente de dramă bazat pe cartea The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made. James Franco cumpără drepturile pentru această carte și are dublu rol în acest film: regizor și actor principal.

Este vorba despre Tommy Wisseau, un personaj din viața reală, care creează unul dintre cele mai proaste filme din toate timpurile care în cele din urmă primeste statutul de film cult, un soi de cel mai bun film dintre cele mai proaste. Un tip bizar care caută celebritatea de Hollywood, chiar își lansează filmul respectiv, The Room, în 2003 și îl ține 2 săptămâni în cinematografe pentru a fi eligibil la Oscaruri.

În mod ironic James Franco care îl înterpretează pe Tommy este posibil să primească o nominalizare la Oscaruri, după ce a primit 2 nominalizări la Globurile de Aur: cea mai bună comedie și cel mai bun actor în rol principal (câștigător). În acest caz întrebarea vine: cine ar fi îndreptățit pentru aceste premii actorul sau persoana reală (care este defapt adevăratul artist)? Foarte comic în contextul în care James Franco la câstigarea globului de aur pentru cel mai bun actor l-a chemat pe scenă alături de el pe Tommy Wisseau, unde i-a refuzat să spună câteva cuvinte.

În concluzie putem remarca că este un film foarte bun despre un film foarte prost dar cult, o situație comică care dealtfel dă savoare artistului dezastru.

O problema off-topic este faptul ca votarea pentru nominalizari s-a incheiat si la scurt timp a izbucnit scandalul sexual cu acuzatii asupra lui James Franco, o sa vedem daca apare la gala Oscarurilor daca primeste o nominalizare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.