Jigsaw – mostenirea

V-am spus nu o dată că sunt un fan al genului horror și cred că pasiunea pentru acest gen a pornit atunci când eram în liceu cu diverse filme, printre care și primele din seria Jigsaw. Filmul este atât de cunoscut încât nu cred că există cineva care să nu poată explica pe scurt acțiunea filmului.

În mare (fără multe detalii, pentru a nu vă strica plăcerea vizionării) rețeta e următoarea: se iau cinci indivizi care au câte ceva de ascuns, se pun toți într-o cameră, iar apoi se supun mai multor probe pentru a-și ispăși păcatele.

Dacă lucrează împreună – atunci au o șansă de supraviețuire, dacă se încăpățânează în a spune că nu sunt vinovați de nimic – atunci clipele le sunt numărate.

Între timp, se iau doi polițiști și doi medici legiști care încearcă să unească piesele puzzle-ului cât mai repede posibil pentru a-i salva pe cei capturați înainte de a fi prea târziu. Doar că lucrurile se complică atunci când indiciile par a-l arăta drept vinovat pe John Kramer, sadicul criminal de la care a pornit totul și care se crede a fi mort de un deceniu.

Acțiunea este alertă, rimul este dinamic, probele prin care trebuie să treacă persoanele capturate sunt inteligente în răutatea lor, nu mi-am dat seama din timp care o să fie finalul, însă deși sunt destul de multe momente dure și violente, filmul este mai degraba thriller decât horror.

Sinopsis:

Una dintre cele mai cunoscute francize horror din toate timpurile se întoarce, ducând semnătura scenariilor sadice ale criminalului Jigsaw la nivelul următor.

La un deceniu de la moartea sadicului criminal Jigsaw, mai multe cadavre încep să apară în diferite părți ale orașului. Toate au ceva în comun: o moarte unică și înspăimântătoare. Într-un oraș împânzit de cadavre, se desfășoară o nouă anchetă asupra recentei succesiuni de crime care se potrivește cu modul de operare al ucigașului Jigsaw. Pe măsură ce ancheta avansează, toate dovezile indică același om: John Kramer. Dar cum este posibil acest lucru, dacă Jigsaw este mort de mai mult de un deceniu? Concluzia debusolează și este pusă sub semnul întrebării. Există oare un ucenic care a preluat „rolul” lui Jigsaw, poate chiar cineva dintre cei implicați în investigarea cazului?

Iata trailer-ul official al filmului : https://youtu.be/vPP6aIw1vgY

Dacă v-au plăcut celelalte filme ale seriei – atunci nici acesta n-o să vă dezamăgească.

 

·         Regia: Michael Spierig, Peter Spierig

·         Cu: Matt Passmore, Tobin Bell

·         Gen film: Horror / Thriller

·         Durata: 92 minute

·         Distribuit in Romania de: Vertical Entertainment

Vizionare plăcută!

Recenzie de pe Cefilmevad.ro

Un comentariu la &8222;Jigsaw – mostenirea&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.