Goat (2016)

Un film cu buget redus pentru care regizorul Andrew Neal s-a ales cu o nominalizare la Sundance, Frăția este o combinație de „American Pie” cu „The Riot Club”. Protagoniști sunt doi frați de vârste apropiate, înscriși la același colegiu, astfel că vor ajunge în aceeași frăție.

g1

Mezinul Brad Land (Ben Schnetzer) își dorește să fie primit în frăția colegiului, cu toate că fratele mai mare Brett (Nick Jonas) nu este de acord, suspectând că în acel an selecția Phi Sigma Mu este mai riguroasă.

g4O ecranizare a cărții de memorii a lui Brad Land, Goat este un portret al fraternității, dar și al violenței masculinității. Tema este un fenomen (bullying) recunoscut în școlile de pretutindeni (pus în legătură de psihologi cu abuzurile din familie).

Regizorul nu pare interesat atât de „filmul întâmplărilor” cât să aducă în atenție atât abuzatul cât și cel care comite abuzul (care ar putea fi din rândul celor apropiați) iar scopul său, dezvăluit abia la final, este de a provoca o reflecție asupra abuzului.

Fără a fi vreo capodoperă, merită văzut. Mai jos, trailerul filmului:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.