Taboo (serial TV 2017)

Prin anii 1800, la o înmormântare din Londra, ușile bisericii se deschid și înăuntru apare însuși ”diavolul”. Oamenii se holbează îngroziți. Șușotelile încep umble precum șerpii. O femeie cu voaletă neagră întoarce capul și privește cutremurată. Pe James Keziah Delaney toți îl credeau mort. James pune doi bani (pe care îl luase de pe cadavrul tatălui său) în cutia milei și se așează pe o bancă lângă ceilalți, dar refuză să se roage. Zvonurile care circulaseră în ultimul despre el îi creaseră o reputație îngrozitoare în Londra.

Stories of madness, savagery, theft and worse.

„There walks a dead man” – îi șoptește cineva surorii lui, Zilpha.

O aură întunecată  pătrunde în biserică odată cu el. Lumea se teme și toți sunt convinși că nu vad altceva decât o fantomă. Lângă mormântul tatălui său James pare a face un ritual vodoo. Se roagă într-o limbă ciudată și-și desenează o dungă roșie de ocru, sub ochiul drept, în loc de lacrimă. O privește lung pe sora sa Zilpha Delaney, dar nu vorbește cu nimeni.

JD intră în cârciuma unde venea lumea  după înmormântări. După cum spune soțul Ziphei: la înmormântarea unui văduv este plin de curve care vin pentru bătrâni. Invitații jegoși, sifilitici smulg carnea de pe oase iar din corul bisericesc se aud câțiva bărbați cu voci subțiri.

Cine este James Delany?

Se pare că JD fusese trimis de acasă încă de când era mic și înrolat cu forța cadet în armata imperiului, silit sa facă parte din Honourable East India Company:

I do know the evil that you do because I was once part of it

Evenimentele din viața lui James sunt expuse destul de vag la început, fiind doar narate la sfârșitul primul episod. Vreme de câțiva ani JD fusese capturat în Africa și nevoit să trăiască în junglă printre sălbatici. Acesta este eșafodajul pe care a fost  construit supranaturalul în Taboo. Citiți mai multe despre acest serial pe cefilmevad.com.

*guest-post by Olga Câmpeanu

 

Un comentariu la &8222;Taboo (serial TV 2017)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.