Nocturnal Animals

Nocturnal Animals e un film care surprinde prin poveste și felul în care e spusă, prin mulțimea de simboluri, prin simțul estetic și prin atmosferă care are ceva întunecat, ciudat și artistic în același timp.

Pe scurt, Edward este un scriitor care a fost căsătorit cu Susan, însă relația lor nu a fot atât de bine închegată întrucât soția sa l-a părăsit pentru un bărbat mai arătos.

Peste câțiva ani de la despărțirea lor, Susan primește de la Edward un colet în care se află scrierea sa, Nocturnal Animals, o poveste dureroasă și brutală: ciocnirea, noaptea, de un automobil în care erau câțiva bărbați puși pe ceartă duce la tragedia pentru Edward, soția și fiica sa. Deși fictivă, această poveste este, de fapt, metafora iubirii dintre Edward și Susan cu toate neajunsurile ei: contestarea meseriei de scriitor de către Susan și trădarea acesteia. Toate acestea îi provoacă suferință lui Edward care s-a arătat mereu sensibil și a fost considerat drept o persoană slabă de către fosta soție.

Scrierea lui Edward este un simbol al răzbunării, acesta dorind să-i provoace Susanei, la rândul său, sentimentul de culpabilitate, de remușcare, iar de cealaltă parte, ni se arată Susan care este, într-adevăr, puternic ancorată în trecut, insomniacă și neîmplinită în dragoste, neputând să guste din fericire.

Un film tulburător, care mi-a captat atenția până în ultima secundă.

În regia lui Tom Ford, Nocturnal Animals are în distribuție actori ca Amy Adams (Susan), Jake Gyllenhaal (Edward) în roluri principale și care se încadrează perfect în această dramă îmbinată cu elemente de thriller.

Sursă imagine: http://www.imdb.com/

 

Un comentariu la &8222;Nocturnal Animals&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.