How to Train Your Dragon 2 VS. Big Hero 6

La premiile Oscar de anul trecut a fost o ciudata selectie de filme de animatie pentru măreața statueta de aur. Una dintre cele mai mari surprize a fost în dreptul nenominalizarii filmului The Lego Movie, una dintre cele mai originale idei în materie de animatie a ultimilor ani.

O să vorbesc despre cele doua favorite la aceasta categorie si singurele care le-am vizionat: Big Hero 6 si How to Train Your Dragon 2. Celelalte fara sanse mari au fost: The Boxtrolls care imi aduce aminte de un tip de animatie care mi-a displacut intotdeauna, parca as urmari un slow motion sacadat la viteza a doua; Song of the Sea si The Tale of The Princess Kaguya pare a fi din lumea basmelor celor mici ce exploreaza vastul spatiu al imaginatiei. O sa incerc sa vizionez ultimele doua deoarece anonimitatea lor poate fi un lucru bun, o surpriza placuta e binevenita întotdeauna din partea unei animatii bine facute.

How to Train Your Dragon 2

how to train your dragon 2„May the valkyries welcome you and lead you through Odin’s great battlefield. May they sing your name with love and fury, so that we might hear it rise from the depths of Valhalla and know that you’ve taken your rightful place at the table of kings. For a great man has fallen: A warrior. A chieftain. A father. A friend.”

How to Train Your Dragon e din putinele filme de animatie vizionate in 2014, un an slab din punctul meu de vedere pentru productiile de acest gen. Prima parte a fost un mare hit, adica cu mari incasari ceea ce a dus inevitabil la o a doua parte ce pare a fi mult mai recunoscuta din punct de vedere artistic. E chiar favoritul lumii critice si de specialitate pentru a castiga Oscarul, de altfel a defilat peste tot ca marea surpriza invingatoare peste piesele de lego. Posibil sa fie anul dragonului în industria cinematografica a festivalurilor americane, iar a avea un pet ca dragon intr-o calatorie in lumea ascunsa a imaginatiei vikinge sa triumfe cu rasunet de fulgere.

Mi se pare a avea un aspect prea comercial pentru a fi privit ca mare afirmare in dreptul schitei animate, chiar ma gandeam ca festivalurile nu prea premiaza sequel-urile, oricum se pare ca exista si exceptii mai ales ca vorbim de-o categorie „mai putin importanta”. Cei de la DreamWorks si-au respectat traditia si au livrat o a doua aventura care sigur va bate super-eroii din Big Hero 6 (un Disney atipic). „Traditionalismul” din dreptul povestii va castiga în detrimentul unei modernizari robotice cu prea multa actiune.

Alte pareri: Starfilme, Gazeta de Film, Movienews, Cinemateca.eu, F and G must see, Film-addiction, Cineamator, Filmsi

Big Hero 6

big hero 6Deja am mentionat explozia de actiune din Big Hero 6, super-eroii din San Fransokyo sunt costumati pentru a aduce zambete si de a fura putin din stralucirea Marvel. Un viitor americano-japonez unde robotii si inventiile spectuloase facute peste noapte sunt la ordinea zilei. Un grup de buni prieteni si robotul lor grasut si comic se incumeta de-a trai periculos in lumea villan-ului ce doreste sa distruga din bunastarea lumii. Peripetiile acestora se accesorizeaza cu o droaie de gadgeturi care mai de care mai misteaux.

O animatie mai copilaroasă decat ce de care vorbeam anterior, mult mai emotional cand vine vorba despre familie, parca o prea mare accentuare pe dramatica schimbare de evenimente – ceva neobisnuit si mai rar intalnit in animatia de cinema. Ambele animatii au in prim plan familia si schimbarile ce au loc in structura ei, finalul este unul fericit in ambele cazuri, reusind sa demonstreze predilectia marelui juriu de la Oscar de-a alege din aceste gen de film sau animatie. Oricum selectia pe nu putea fi una grozava, aceste doua animatii par sa se lupte in ciuda celorlalte nominalizate care nu cred ca au prea fost vizionate de cineva.

Castigator a fost Big Hero 6.

 Alte pareri: FilmeTari, Edgeandback, MovieNews, Lolasbox, Cinefan, Cinemateca, Fandgmustsee,Filmaniac, Kitzcau, Cinemil, Cineamator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.