Stranger Things (2016-)

Vă povesteam zilele trecute că am descoperit o nouă revelaţie în materie de science-ficion, ceva de genul ce a fost Ex-Machina anul trecut. Fiind vorba despre filmul Midnight Special, dar nu bine mi-am revenit din „admiraţie”, că am şi nimerit o serie spectaculos mai bună.

Stranger Things este ultima senzaţie lansată de platforma Netflix, o serie a cărui prim sezon conţine un număr de 8 episoade. Încă de la primul episod am fost prins în capcana pusă la cale de fraţii  Duffer (Matt şi Ross), care te surprind prin construirea unei poveşti pline de mister. Mai mult de atât, a făcut furouri în dreptul criticilor de film, iar Stephen King şi Guillermo del Toro au lăudat noul serial care aduce un tribut filmelor cu tematică supranaturală din anii 80.

stranger-things netflix

Pe parcursul vizionării îţi dai seama că ai de a face cu un mix cinematografic interesant: clasicul Spielberg cu filmul E.T. (1982), un cadru luminat în genul Poltergeist (1982), o fărâmă de Close Encounters, o oarecare asemănare cu Super 8-ul lui J.J. Abrams plus o povestire în stilul Stephen King. Observăm o mare adunătura de cliché-uri, dar surprinzător funcţionează ca un total plin de prospeţime în lumea supernaturalului.

Vinovaţii pentru rezultatele acestui succes sunt şi tinerii actori care au nişte înterpretări reuşite, ce dau un suflu puternic din genul „coming of age”. În lumea adultă a distribuţiei se remarcă actriţa Winona Ryder, cu o prestaţie excelentă.

stranger-things Winona Ryder

Trailer:

5 comentarii la &8222;Stranger Things (2016-)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.