Once Upon a Time in High School (2004)

Strada Maljuk (2004), un film coreean cu titlul original Maljukgeori janhoksa, face parte din categoria celor cu/pentru adolescenți, cu influențe din sporturile de contact – karate.

Filmul începe cu o poveste a formării protagoniștilor (în contextul social din Coreea de Sud, care nu oferă alternative tinerilor, în lipsa educației superioare) și urmărește două fire narative: o poveste de dragoste și una de prietenie, pe fundalul destul de haotic al liceului din a doua cea mai mare zonă metropolitană a lumii, în care adolescenții sunt agresați nu doar de colegi – cu răutățile vârstei – ci și de profesori.

Subtitlul – The Spirit of Jeet Kune Do spune ceva despre modul în care va evolua acțiunea. Tânărul protagonist din perspectiva căruia urmărim povestirea, un elev cuminte, care se ținuse departe de conflicte, ajunge să adopte soluția răzvrătirii, sub influența lui Bruce Lee,  eroul artelor marțiale.

Acest final sau combinație surprinzătoare face ca filmul să fie menționat în lucrări de gen Subjectivity in Asian Children’s Literature and FilmStrada Maljuk (2004) a rulat recent sub acest titlul pe Digi – și s-ar putea să mai fie în program vara aceasta, pentru fanii genului.

.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.