teatru_national

Premiații TIFF 2016

Așa cum anticipam, Trofeul Transilvania în valoare de 15.000 de euro (oferit de Staropramen) a mers la Câini, în regia lui Bogdan Mirică, care a beneficiat de o distribuție de excepție: Gheorghe Visu, Teodor Corban, Dragoș Bucur și Vlad Ivanov.

Al doilea ca importanță și valoare, Premiul pentru Cea mai bună regie / 5.000 de euro, l-a luat Avishai Sivan, pentru Tikkun, în vreme ce Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, a fost oferit de HBO producției Vrăbii / Sparrows, în regia lui Rúnar Rúnarsson.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru lungmetraj, în valoare de 6.000 de euro (servicii de post-producție), i-a fost oferit de Cinelabs România lui Gabriel Achim, regizorul filmului Ultima zi în vreme ce Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru scurtmetraj, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Jameson, a mers la O noapte în Tokoriki, în regia Roxanei Stroe.

O frumoasă supriză, Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Raiffeisen Bank, l-a răsplătit pe Ion Indolean pentru regia Discordiei. Premiul Publicului, oferit de MasterCard a fost acordat filmului Ușa deschisă / La Puerta Abierta, în regia Marina Seresesky. Au urmat apoi premiile onorifice:

Premiul pentru întreaga carieră, actriței Sophia Loren

Premiul de Excelență, oferit de Mercedes actriței Carmen Galin

Premiul pentru întreaga carieră – actriței Orosz Lujza

Premiul Special pentru Contribuția adusă Cinematografiei Mondiale, producătorului Iain Smith

Premiul Special – Trofeul Transilvania 15, regizorului Cristi Puiu

Premiul publicului și Premiul competiției se mai pot vedea azi – dacă proiecțiile nu sunt deja sold-out. Tot azi publicul poate participa la întâlnirea cu Mădălina Ghenea de la TIFF Lounge, de la ora 17. Mai multe detalii aici și aici.

 

Un gând despre “Premiații TIFF 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s