Run All Night (2015)

„Urmărit în noapte” în regia lui: Jaume Collet-Serra, cu: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Genesis Rodriguez, Bruce Mcgill, genul filmului: acțiune, thriller dramatic, crimă, mister

Nu mă dau în vânt după Liam Neeson, nici pe atât după filmele actuale de acțiune cu prea multă… sancțiune (raliuri interminabile și, of course, foarte zgomotoase bătăi, împușcături cu nemiluita, încât chiar și detașamentele de revengers ale lui Capone ar rămâne mute de admirație în fața unor astfel de „virtuozități”.

6a0168ea36d6b2970c01bb08434148970d-800wi

Nu sunt fan Bruce Willis, Jason Statham, etc, dar  în această seară nu doar am tolerat ci și m-a captivat filmul Run All Night” cu un scenariu  clasic și cu acest Neeson care se descurcă foarte bine, tot mai des în roluri de acest gen.

Scenariul lui Brad Ingelsby are la bază temele răzbunării,codului onoarei, reabilitării, în decorul unui New York cam sumbru. Destul de tipic genului, fără subtilități; eventual o mică nuanță în abordarea relației părinte-fiu cu varianta celui care dorește să-și răscumpere greșelile comise față de cei pe care ar fi trebuit să-i protejeze. Unele scene sunt remarcabile prin ritmul susținut, suspans, cascadorii.

run-all-night-54c28ae7bb436

Realizarea filmului este destul de bună, filmările au imagini de mare efect: scena urmăririi cu mașini pe străzile NY (în general, la astfel de „raliuri” îmi iau pauză) precum și scenele de luptă sunt foarte bine realizate și filmate din unghiuri bine alese.

Run-All-Night_2015-31.jpg

În privința personajelor pot spune că  îmi place intrarea în mintea criminalului din punct de vedere al concepției, avându-l  ca protagonist pe însuși asasinul plătit, hărțuit de Inspectorul de poliție și de Mafia irlandeză, căreia îi servise ani buni drept mână dreaptă a Nașului, cam hodorogit în ciuda eforturilor și într-adevăr măcinat de trecutul odios de criminal în serie, pare mereu aburit de puternicul whisky irlandez. Jimmy Conlon „Groparul”, fost ucigaș profesionist, face  și imposibilul pentru a-și salva fiul aflat la ananghie. O cură detox generală cam tardivă.

Run-All-Night_2015-34

Rolul lui Ed Harris îmi pare mai nuanțat și interpretarea pe măsura personajului. Mafia s-a adaptat vremurilor noi, dar „ce naște din pisică șoareci mănâncă” și așa cum nu se uită mersul pe bicicletă, nu se pierde abilitatea de a trage cu pistolul și de a regla sângeros conturile. Un final dramatic, destul de  just și acea certitudine de déjà vu .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.