Sursele de inspirație ale filmului „6,9 pe scara Richter”

Un prieten mi-a povestit odată istoria reîntâlnirii cu tătal său, care-și părăsise familia când el abia împlinise 5 ani. Peste ani, fiul devenind adult, tatăl are o așa-zisă… tentativă de „reîntregire” a familiei, ascunzând de fapt o agendă secretă. Acesta a fost impulsul inițial, cel pe baza căruia am lucrat și la care am adăugat câteva „ingrediente” neobișnuite pentru o comedie: sindromul maniaco-depresiv, obsesia iminenței unui cutremur devastator, criza vârstei a doua. Plus niște elemente de musical ce intervin spre finalul filmului.

În momentul de față a face un film din anii 70-80 presupune elemente de recuzită pe care nu le mai avem. Există colecționari de antichități, așa că putem avea șansa de a beneficia de obiecte de colecție care pot fi închiriate, dar a găsi un TV color din anii 80 în stare de funcționare este aproape imposibil.

MM: Care este relația dvs cu cutremurul?

Sunt terorizat, sau la etajul IV într-un bloc cu IX etaje și vă dați seama…

MM: Într-un bloc cu bulină?

Nu, dar spaima asta e și cumva rațională, adică îmi dau seama că nu ai ce face chiar dacă stai într-un bloc fără bulină, cutremurul te poate surprinde în vizită la niște prieteni, așa că… Nu mă sperie atât prăbușirea blocului, ci e mai mult o frică animalică, un soi de teroare a ce va fi atunci când se pornește cutremurul. Dar îmi dau seama că nu funcționează la toată lumea așa: după ce am terminat filmările am primit o vizită pe platou, era o clasă de copiii (chiar clasa fiului lui Cristian Mungiu) care s-au distrat, s-au amuzat teribil când s-au dat de-a cutremurul.

MM: Cercul dvs de apropiați trăiește aceeași spaimă?

De exemplu Sever Voinescu (redactor-șef la Dilema Veche) e și mai speriat decât mine, însă aceasta e o panică întreținută și de media…

…continuarea interviului, aici

3 comentarii la &8222;Sursele de inspirație ale filmului „6,9 pe scara Richter”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.