Bastille Day (2016)

Ultima vizită la cinema a fost la filmul de acţiune Bastille Day unde Idris Elba şi Richard Madden (actorul ce-l interpreta pe Rob Stark în Game of Thrones) fac o echipă pe cinste. Co-produs de Franţa, Anglia şi SUA, regăsește elemente umoristice tipic franceze plus o acţiune după model hollywoodian, mai ales că avem prezent un iz de terorism.

Acţiunea e una debordantă, o găsești la fiecare colţ, asteptând să dea pumni, picioare şi coate în stânga şi-n dreapta. De mult n-am mai întâlnit un ritm aşa de antrenant, unde urmăririle şi luptele la corp sunt completate de intrigi cu spioni şi planuri de a dejuca intențiile răufăcătorilor. Pe alocuri îşi face simţită prezenţa umorul scurt şi tăios, numai bun să destindă mușchiul contractat de atâta fugă şi bătaie.

bastille day

Locul de acţiune este Parisul, însă nu vom vedea partea romantică a oraşului ci mai mult partea infracţională. Este explorată ideea unei alternative moderne a binecunoscutei revolte din 1848, doar că aici avem o orchestrare de tip terorist. Ideea de erou pe cont propriu se dezvoltă într-un mediu propice pentru acţiuni de salvare a situaţiei, în ocaziile ce se ivesc la tot pasul. Descâlcirea „planului malefic” antrenează cât de cât senzaţia de „mister” din jurul personajelor implicate într-un conflict aproape de tip gherilă, ceea ce probabil aţi văzut în London Has Fallen. De văzut la cinema:

Articol scris pe blogul Piratului Cinefil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.