The Finest Hours (2016) – eroismul din furtună

„They say you gotta go out. They don’t say you gotta come back.”

Pentru mine mersul la cinema înseamnă o vânătoare a filmului „grandios” în ale acţiunii. De la începutul anului vroiam să văd pe marile ecrane The Finest Hours, dar critica de specialitate mi-a tăiat elanul. Aşa că am ajuns să-l văd abia acum, la câteva luni de la premieră, pe un ecran mai mic. Cei de la Disney știu să scoată la suprafaţă filme motivaţionale, foarte bine încadrate în diferite aventuri, un ultim exemplu fiind adaptarea Cărţii Junglei de anul acesta, plus Războiul civil care rulează acum pe marile ecrane sub egida Marvel.

Filmul The Finest Hours aduce la viaţă un eveniment real din anii 50, eroismul american ieşind la suprafaţă undeva, într-un orăşel de la marginea oceanului. Atmosfera de epocă se face resimţită de la începutul filmului, când are loc tatonarea romantică, după care se trece la „încălzirea” unei furtuni demne de filme cu dezastre naturale (disaster movies, pentru fanii genului).

chris pine the finest hours

Să lucrezi la Garda de Coastă în plin sezon al furtunilor nu este cel mai sigur lucru, misiunile de salvare devenind de-a dreptul sinucigașe. Aici întâlnim oameni aflaţi în situaţii extreme: naufragiaţii ce încearcă să supravieţuiască şi salvatorii ce-şi croiesc drum printre valurile furioase ale oceanului, spre ceilalți.  În ambele cazuri avem o demonstraţie de forţă a bărbaților care îşi făuresc calea prin determinare.

Momentele cheie ale acţiunii nu duc lipsă de intensitate, iar navigarea în condiţii extreme se simte din punct de vedere vizual. Un film care punctează excelent la toate aceste capitole, ceea ce îl face potrivit pentru o seară furtunoasă. Vizionare plăcută!

the-finest-hours-disney.0

2 comentarii la &8222;The Finest Hours (2016) – eroismul din furtună&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.