Confirmare (2016)

Regizor : Rick Famuyiwa

Scenariu :Susannah Grant

 

În 1991, nominalizarea judecătorului Clarence Thomas la Curtea Supremă a Statelor Unite de către George HW Bush este pusă sub semnul întrebării când la audierile de confirmare a acestuia pentru post fosta lui colegă la Equal Employment Opportunity Commission, Anita Hill, căreia i se cere să dezvăluie din activitatea acestuia, îl acuză de hărțuire sexuală (nu sub formă agravantă: tipului îi plăcea să vorbească obscen).

Pentru început o filmare de la audierile reale din 1991

O femeie puternică a  luptat să se facă dreptate, dar Clarence Thomas a fost totuși confirmat și ocupă și azi postul la Curtea Supremă.

Cazul Clarence Thomas – Anita Hill, eveniment incendiar în 1991, a șocat America și a schimbat pentru totdeauna modul în care oamenii se gândeau la hărțuirea sexuală, drepturile victimelor și relațiile interrasiale moderne. Acuzațiile au pus sub semnul întrebării reputația lui Thomas, dar și a lui Hill, de vreme ce publicul nu era sigur de credibilitatea ei.

002_confirmation_003_-_960

Trecând cu gândul oceanul și ajungând la noi înțeleg cât de mult a evoluat societatea americană spre deosebire de noi, unde m-aș mira să se dea măcar curs unei acuzații de genul celei din film aduse de o femeie (cu excepția d-nei „Știrea”) unui judecător.

003_confirmation_004_-_960.jpg

Din distribuție fac parte Kerry Washington (Anita Hill), Wendell Pierce (Clarence Thomas) și Greg Kinnear (Joe Biden), Dylan Baker (senatoul Orrin Hatch), Grace Gummer (Ricki Seidman) și Alison Wright (soția lui Clarence Thomas). Scenariul a fost scris de scenarista Susannah Grant, nominalizată la Premiile Academiei pentru „Erin Brockovich”.

În 2014 s-a făcut și un documentar – mai interesant decât filmul artistic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.