avanpremiera TIFF #15

tiff_logo

Festivalul Internațional de Film Transilvania ajunge anul acesta la o ediție aniversară, cea de a 15-a, ce se desfășoară în perioada 27 mai – 5 iunie. Ca teme, are țară invitată Islanda și prezintă sub titlul descoperirea anului 10 dintre cele mai provocatoare filme ale regizorului – cult Sion Sono, copilul teribil al cinemaului japonez prezent în secțiunea No Limits la TIFF #11 cu Himizu (2011).

SION

„Sion Sono este eroul celei mai explozive retrospective din istoria TIFF-ului. Iconoclast, provocator și imposibil de inventiv, acest enfant terrible al filmului japonez contemporan trece cu o ușurință uluitoare de la un gen la altul și-ți trage covorul de sub picioare exact atunci când crezi că i-ai prins șpilul. Filmele lui nu seamănă unul cu altul, deși le face pe bandă rulantă, și respiră grație, groază, contradicție și exces prin toți porii. Puțini au vorbit însă despre dragoste așa cum a făcut-o el în capodopera Love Exposure. Spirit eminamente liber, Sion Sono este la TIFF 15 ca la el acasă”, spune aici directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov.

shinjuku_swan

O serie de documentare remarcabile, care explorează viziuni diferite ale regizorilor asupra propriei meserii și aduc un omagiu artei cinematografice, vor fi reunite într-o secțiune specială intitulată Cinema, Mon Amour.

Un comentariu la &8222;avanpremiera TIFF #15&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.