10 Cloverfield Lane (2016)

sau Înăuntru e periculos, afară-i și mai și…psihothriller S.F, regia Dan Trachtenberg  în colaborare cu producătorul J.J.Adams

Proiect rămas mult timp secret, Strada Cloverfields 10″ cu universul său derivat din remarcabilul Cloverfield (2008), este un film abil care răspunde întru totul așteptărilor pe care le au majoritatea spectatorilor: suspansul este cu ei de la începutul până la sfârșitul filmului, se nasc noi și noi întrebări și la final cam toate își găsesc răspunsul. Un subiect perfect rotund!

Filmul ține încordarea de la primele imagini până la sfârșit. Cadrul spațial al acțiunii, motivul claustrării cu absurdul și paradoxurile sale, cât și narațiunea, ne obligă să nu avem încredere în nimeni: un adevărat război psihologic. Ritmul revelațiilor este perfect pentru a intensifica suspansul, înaintând pas cu (im)pas în acest loc în care nu cunoaștem nici măcar ceea ce vedem!

021179

Efectele speciale sunt fabuloase, scenele de acțiune teribil de realiste, actorii perfecți. Filmul se bazează pe cei trei protagoniști, un trio misterios, care intrigă printr-un mental ce merita o abordare mai profundă: minunata și talentata actriță întruchipând-o pe Michelle, tânăra vulnerabilă dar plină de energie și idei, aflată în mâinile lui Howard Stambler (John Goodman, care  reușește cea mai bună interpretare din film), gardianul ei înfricoșător și paranoic și, în fine, John Gallagher, Jr. destul de convingător în interpretarea simpaticului Emmett DeWitt. Finalul filmului este destul de special încât cred că poate surprinde pe cei mai puțin inițiați în analizarea filmelor vizionate.

Some Theories About 10 Cloverfield Lane: Sequel, Prequel, Spin-Off, Or New Idea Altogether? aici.

 

Un comentariu la &8222;10 Cloverfield Lane (2016)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.