Ce nu s-a văzut, nici nu s-a spus la GOPO

Ada-CondeescuSă începem cu mondenitățile: Aferim! a luat 14 premii, zice presa, 13 statuete, anunță organizatorii … număr cu ghinion! Dacă nimeni n-a criticat uni-direcționarea, actrițele au fost atent monitorizate de presa de specialitate, care a considerat că ținuta Adei Condeescu (Eu când vreau să fluier, fluier!) n-ar fi fost prea inspirată. Oana Pellea a urcat pe scenă și l-a condus jos cu drag pe Florin Piersic, pentru că i se adresase c-un minut înainte. Și nu pentru a-l întrerupe, așa cum s-a scris prin tabloide. Asta am aflat de pe contul său de facebook.

Să încheiem cu absurditățile: regizorul Radu Munteanu refuzase, încă de la nominalizări, înscrierea filmului Un etaj mai jos la Premiile Gopo, susţinând că demersul organizatorilor este abuziv. Alături de producătorul Dragoş Vîlcu, solicitase retragerea din competiţie, ceea ce nu s-a întâmplat. Cu motivație:

Nu dorim să înscriem filmul și nu ne interesează să participăm la Gala Premiilor Gopo, începută ca o inițiativă de promovare a noului cinema românesc, dar transformată în ultimii ani într-un eveniment monden, care emulează premiile unor industrii cinematografice puternice, într-o țară care nu are, după părerea noastră, o industrie cinematografică reală și în care filmele pot fi vizionate aproape exclusiv în shopping mall-uri, declarase Muntean într-un comunicat, alături de producătorul Dragoș Vîlcu.

Nu am primit atunci nici un răspuns oficial din partea organizatorilor, dar am aflat din presă că filmul a intrat fără voia noastră în vederile juriului de preselecție, fiind nominalizat la mai multe categorii. Considerăm abuzivă înscrierea forțată a filmului Un etaj mai jos într-o competiție cu care nu dorim să ne asociem și rugăm organizatorii să retragă numele producției din lista filmelor nominalizate, sublinia comunicatul, potrivit Agerpres. No, ce treaba!

 

5 comentarii la &8222;Ce nu s-a văzut, nici nu s-a spus la GOPO&8221;

  1. Mie mi se pare ca e perfect romanesc ceea ce se intampla: un festival pe care nimeni nu vrea sa il bage in seama, baga in seama fortat un film al unui regizor care nu vrea sa fie bagat in seama, il nominalizeaza apoi la 7 categorii si, in final, chiar nu a luat nici un premiu, deci i s-a indeplinit dorinta regizorului care nu a vrut sa fie bagat in seama si chiar nu a fost bagat in seama. Asadar, ramane cum s-a stabilit, nu..?? Dincolo de asta, Aferim al lui Jude chiar e bun. Iar nivelul de la Premiile Gopo nu. Asa ca.

    Apreciază

      1. Pai de ce sa vina..? Ca l-ar fi durut picioarele sa tot urce si sa coboare pe scena. Plus ca era penibilutz.. Iar despre fenomenolog nu stiu nimic. Slava Domnului! Dar mai stiu despre fenomenologie. Aferim!

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.