Vikings v4.0

Reluarea Vikingilor odată cu seria a 4-a mi s-a părut slabă calitativ, cel puțin la primul episod. Scenele de luptă (la câteva momente prezentate cu încetinitorul) cu oarecari deficiențe artistice sugerau că urmează o serie low-budget. Probabil o lipsă de atenție, fiindcă trebuiau rezolvate intrigile lăsate deschise de seria anterioară: Parisul (ne)supravegheat de Rollo, duplicitatea lui Floki față de Ragnar. Noroc cu episodul doi care m-a liniștit: abia de aici se reia, propriu-zis, serialul.

Firul principal al poveștii deschise de Ragnar Lodbrok se împarte, după fronturile deschise de el: Wessex, Paris, plus problemele lui de sănătate, ca și cele interne – cu ultimul său prieten, cu primul fiu și cu ultima soție. Așa că vom avea parte în continuare de un serial care merită urmărit, atât pentru actori, cât și pentru imaginile superbe de peisaje sălbatice și scene de luptă. Ca să rămân însă la prima impresie vis-a-vis de scenele de luptă, nici atacul asupra turnului din Mercia nu mi s-a părut lipsit de (ceva mai) mici imperfecțiuni de filmare, semn că aparține aceleiași echipe: ai senzația că este doar un exercițiu, sau un antrenament.

Se pare că această concentrare excesivă a atenției pe respectarea detaliilor istorice (echipament de luptă, locații) în defavoarea jocului actorilor sau a regiei scenelor de luptă nu face decât să strice impresia (tele)spectatorului chitit să vadă mai degrabă un film artistic, decât o reconstituire.

4 comentarii la &8222;Vikings v4.0&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.