Hail, Caesar!

Hail,_Caesar!_Teaser_poster
Hail, Caesar! – film regizat de frații Coen, lansat în 2016. Mai întâi: ce este un fixer (en.)?

Sensul inițial era persoana care se ocupa, ca un fel de ghid însoțitor (înger păzitor), de facilitarea problemelor birocratice pe care le întâmpinau jurnaliștii aflați în interes de serviciu într-o țară străină. Sensul cuvântului a devenit mai cuprinzător, acest fixer putând fi angajat de oricine își putea permite „luxul”.

Fixer-ul are atribuții mai multe, mai complicate legate de orice persoană de care e interesat angajatorul. În acest film, fixer-ul Eddie Mannix este un angajat al studiourilor hollywoodiene ale anilor `50 – care se ocupă cu reglarea problemelor starurilor de cinema.

Este un film despre cinema, despre viață, religie, credință, și despre business-ul în cinematografie! Acest lung-metraj constituie, poate, filmul-cortină pentru ,,Trilogy of idiots” (O Brother, Where Art Thou?, Intolerable Cruelty, Burn After Reading).

Cu o distribuție puternică: Josh Brolin (Eddie Mannix), Alden Ehrenreich, George Clooney, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Channing Tatum, Frances McDormand.

Nelipsitul George Clooney, care a apărut și în celelalte filme ale trilogiei, îl incarnează pe Baird Whitlock, un actor renumit care are prostul obicei de a-și uita replicile. Angajat să joace în filmul „Hail, Caesar!”, el este răpit de o grupare numită „The Futur”. Acum va interveni fixer-ul Eddie Mannix care are misiunea de a-l recupera în condiții optime pe actorul Whitlock. Comedia alunecă, spre sfârșit, pe panta bizarului și a grotescului.

Câteva trailere sunt, oare, o semnătura sigură ? Nu ar strica de revăzut (rememorat) filme ca „Ben Hur”, „Cleopatra”; doar așa de amorul Artei! Premiera filmului pe 19 februarie.

4 comentarii la &8222;Hail, Caesar!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.