mr_morgans_last_love_h_2013

Mr. Morgan’s Last Love (2013)

Pentru că l-am vorbit de rău aici pe Michael Caine pentru nefericitul rol, sau mai degrabă nefericita sa (lipsă de) companie din Youth, mă simt obligat să amintesc de ultimul său film bun – care a trecut aproape neobservat – emoționantul Last Love.

Creditat ca nemțesc (producător? regizor?), cu un scenariu adaptat de regizoarea Sandra Nettelbeck după romanul franțuzoaicei Francoise Dorner, La Douceur Assassine,  și unde, cu sprijinul charismaticei cvasi-necunoscute Michelle Goddet care intră fin dans une affaire sentimentale cu văduvul Matthew Morgan interpretat – din ochi, din zâmbete și stângăcii – de Caine, atât de fin încât ne convinge și pe noi, nu numai pe el, ei bine nemțoaicei îi iese filmul carierei, scoțând o poveste plină de romantism.

Pentru mine a fost ultimul rol natural al lui Caine, în care acesta nu arată decrepit alături de o tânără, așa cum arăta de exemplu, holbându-se alături de Harvey Keitel la nurii Mădălinei Ghenea, ori, după un copac, la un cuplu vârstnic în rut. Are loc în acest film (deloc liniar, căci veți fi surprinși cu siguranță de twistul final) o întreagă epopee a bărbatului matur, capabil să-și contemple trecutul și să accepte cu demnitate prezentul, chiar și atunci când se află în fața ultimei provocări (căci, se știe, contează prima iubire – și ultima).

O singură scenă este de ajuns ca să înțelegeți despre ce este vorba – cuvintele sunt de prisos.

Un gând despre “Mr. Morgan’s Last Love (2013)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s