Creed (2015)

„Time takes everybody out; time’s undefeated.”

Creed este o alegere excelentă pentru continuarea seriei Rocky Balboa într-o noua formă, unde moștenirea boxului se transfera mai departe tinerelului Creed (dacă ați văzut vreun film din serie, știți despre ce este vorba).

Pe Rocky Balboa îl vedem de această dată în postura unui antrenor cu experiență (nu degeaba a boxat 6 filme). Știm de cine este interpretat Balboa, Sylvester Stalone fiind actorul ce a cunoscut faima datorită acestui personaj, pe care l-a inventat odată cu scenariul pe care l-a scris pentru primul Rocky (1976). Un film care a câștigat nu mai puțin de 3 statuete (scenariu, cel mai bun actor și pentru cel mai bun film). Acelasi rol i-a adus în mod surprinzător, după 40 de ani, și un Glob de Aur.

creed

Pe de altă parte se află Michael B. Jordan, care a avut o prestație solida și este unul dintre tinerele talente ce vin tare din spate – a mai jucat în The Chronicles (primul rol memorabil) si The Fantastic Four de anul acesta. O mai avem pe Tessa Thompson pe care am remarcat-o în recentele Dear White People (2014) și Selma (2014).

Creed pastrează o parte importantă din firul narativ de la începutul carierei lui Rocky și de aceea pare a fi o buna alegere pentru fanii nostalgici, ori un nou început în universul boxului pentru cei nefamiliarizați cu lumea lui Balboa. Acțiunea nu se lasa asteptată și creste treptat înspre meciul final, așa cum ne-au obișnuit filmele din lumea sportului.

Avem parte și de momente de destindere, cu o serie de glume bine spuse și chiar momente emotionanțe care mențin motivat și boxerul, și cinefilul. Recenzia o găsiti și pe noul nostru format CeFilmeVăd.eu ca și pe blogul Piratului Cinefil

7 comentarii la &8222;Creed (2015)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.