Bani murdari (2014)

the dropCitind anul trecut la Comedy Cluj pe genericul Enough Said: ultimul film al lui James Gandolfini, nu mă așteptam să mai văd vreun nou film cu el. Așa că o să-nțelegeți de ce m-am mirat aseară, văzând pe HBO un film în care juca un rol principal, datat 2014. De fapt, este doar anul apariției acestei ecranizării după Animal Rescue a lui Dennis Lehane, turnată în 2013. în goana după senzațional, cei de la Comedy Cluj s-au grăbit puțin cu (pen-) ultimul film, speculând apariția sa pe afișul comediei jucate cu Julia Louis-Dreyfus (cunoscuta interpretă a Elainei Benes din Seinfeld, rol pentru care a primit un Golden Globe), sau poate pur și simplu n-au știut de acest chiar-ultim film, The Drop.

După succesul filmului cu Tom Hardy, Gandolfini și Noomi Rapace în rolurile principale, Denis Lehane (cunoscut și pentru Shutter Island, Mystic River, Gone Baby Gone) a dus mai departe scenariul, publicând un roman cu același nume: The Drop (2014). Filmul este unul polițist (genul: crime) în care personajul care te aștepți mai puțin le comite pe toate. Așa cum își încheie și detectivul ultima discuție cu taciturnul barman Bob:

– Reușești să surprinzi pe toată lumea, nu-i așa?

Un film de văzut, în regia belgianului Michaël R. Roskam, care-l aduce într-un rol secundar (de antagonist) pe actorul său preferat, Matthias Schoenaerts (cunoscut grafitti-artist, preferat și de Jacques Audiard, care l-a convins să joace în Maryland 2015)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.