Danny Collins

Citeam deunăzi o știre despre discriminările salariale între actorii și actrițele de la Hollywood: în vreme ce divele sunt cel mai bine remunerate câtă vreme frumusețea lor fizică este înfloritoare, vedetele masculine pot juca în comedii romantice chiar și între 50 și 60 de ani. Și nu este vorba numai de bani: producătorii marilor studiouri consideră că actorii devin mai buni cu vârsta, în vreme ce actrițele sunt mai bune tinere şi sexoase – excepție face doar Helen Mirren.

plummerFilmul pe care-l recomand azi nu este cel mai bun al lui Al Pacino, dar este ultimul apărut iar actorul încă se ține excelent pe picioare, reușind să joace mai bine decât stau hainele pe el, la 74 de ani. Ultimul său film bun a fost The Humbling, iar acesta (am schimbat discuția pe Danny Collins) este unul pe care-l salvează prin jocul său, și prin final. În acest sens, aș putea să-l asemăn cu Comoara lui Porumboiu, salvat de actorul principal și la fel, de final, cu notabila excepție că filmul recenzat, deși n-a fost premiat la Cannes, n-a fost nici măcar plicticos (chiar dacă a fost doar o dramă de familie ce nu și-a propus să iasă din tiparul genului).

beningFilmul pornește de la o știre originală, o scrisoare trimisă de John Lennon unui artist contemporan cu el, care-și manifestă într-un interviu temerea că va fi afectat de celebritate. Din păcate Steve Tilston (folkistul cu scrisoarea) n-apare cu vreo piesă memorabilă pe coloana sonoră (nici n-avea cum, personajul interpretat de Al Pacino fiind un star rock), altfel filmul ar fi putut fi unul din genul cu/despre muzică. Așa rămâne o reușită dramă de familie, actorul reușind să bifeze și acest rol al vieții sale (de bunic) pentru că despre vreo poveste de dragoste cu veverița Mary Sinclair (bine interpretată de Annette Bening) nu prea poate fi vorba, în pofida multiplelor planuri dramatice deschise.

Un comentariu la &8222;Danny Collins&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.