Three colors: blue6

tricolorKieślowski tratează aici libertatea în contradicție cu natura umană. Binoche joacă rolul Juliei Vignon, copleșită în urma unui accident rutier din cauza căreia își pierde familia. Julie nu este o supraviețuitoare, ea apare mai degrabă abulică, in-expresivă: nu prea avem de ales, pare să ne sugereze atitudinea ei, și trebuie să ne târâm crucea.

După ce-și revine din accident, Julie are un scurt interludiu amoros cu Olivier, fostul asistent al fostului soț, dar nu această scenă dezvăluie mizeria din viața ei, ci apariția unor pui de șobolan în debara. Așa că fuge la agentul imobiliar, decisă să schimbe apartamentul. Curios ce lucruri ne oripilează și ce nu, ce putem suporta, și ce ne poate scoate – la un moment dat – din casă.

blueFilmul s-ar fi putut termina oriunde în primele 60 de minute, dacă ar fi fost scris, regizat ori filmat în stil minimalist de către unul din promițătorii (foști) tineri regizori români contemporani. Fără a face spoiler, mai pot spune că sunt încă multe de văzut: urmează o scenă în care Julie își dă seama că soțul a cărui pierdere o (de)plângea iubise în ultimii ani pe altcineva. Plot point 2 cum ar veni, o a doua întorsătură a situației atunci când totul părea să alunece spre final.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.