Three colors: blue2

threecoloursblue-2Ați reușit să vedeți prima jumătate a filmului, măcar până la această imagine? Interesant cum joacă Juliette Binoche o partitură dificilă și obstinația cu care urmărește regizorul albastrul, ca simbol al libertății. Foarte tare, de asemenea, combinația de dimineață: înghețată cu cafea. Mă gândesc s-o-ncerc și eu🙂

inghetata cu cafeaNu se întâmplă aproape nimic în film, în sensul vreunei acțiuni care să poarte eroul / eroina spre descoperirea a ceva/altceva decât știa. Există doar acțiunile sale, mai precis alegeri ale Juliei, care se succed într-un ritm destul de dificil de urmărit, dacă te interesează tema propusă de regizor. Tensiunea interioară a filmului realizat de Kieslowski este dublată de muzica nediegetică compusă de celălalt membru al trio-ului polonez, Zbigniew Preisner.

Filmul își păstrează realismul prin seriozitatea temei alese, fără a fi necesar pe de asupra-realismul muzicii, ori al cadrelor. N-am stat să compar cinematografia lui Kieslowski cu Noul val românesc, fiind la prima vizionare a filmelor polonezului, dar mă tem că n-am ieși bine la procedura de examinare.

Un gând despre “Three colors: blue2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s