schimdt

Jack Nicholson

About_Schmidt_posterNu știu ce mănâncă Jack Nicholson dar la vârsta lui, încă joacă grozav. L-am revăzut azi pe HBO Comedy în About Schmidt, un film din 2002 în regia lui Alexander Payne, cu un scenariu adaptat (sau mai degrabă inspirat, zice-se) de regizor împreună cu Jim Taylor, după un roman scris de Louis Begley.

Credeam că după Oscarul pentru rol secundar primit în 1997 pentru As Good as It Gets, Nicholson va continua să joace roluri secundare, însă filmele lui îmbătrânesc odată cu el. Iar actorul încă mai poate face un rol doar din ochi, mișcându-și privirile și strângând, eventual, din buze. Fostul agent de asigurări Schmidt – acum doar personajul său – diferă puțin de anonimul Smith. Doar foarte puțin: About Schmidt este portretul unui om aproape lipsit de calități.

Și totuși, Jack Nicholson ne dezvăluie undeva, la capătul caracterului acestui personaj prins de măruntele sale ambiții, un ultim puseu: o dorință de a începe să trăiască – chiar după moartea soției, când speranța sa de viață, pe care o poate determina statistic, în proporție de 73%, este doar de 9 ani.

2 gânduri despre “Jack Nicholson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s