Martie vine cu seriale noi

kevinPrimul serial – despre politică – este unul din preferatele lui Obama. Se numește House of Cards, a început din 2013 (deci este la al 3-lea sezon) iar actorul principal Kevin Spacey a primit în sfârșit în acest an Globul de aur, după 8 nominalizări. Criticii de film spun că face aici rolul vieții lui; mie îmi plac în special fazele în care trage cu ochiul spectatorului. Din acest serial s-ar fi inspirat Ponta când i-a cerut lui Iohannis să-i ceară scuze soției sale, în prima lor confruntare televizată, și culmea, la fel ca și în cazul personajului Frank Underwood, a fost o manevră psihologică ratată, prilejuindu-i taciturnului Klaus Iohannis memorabila replică: decât să fiu mârlan, mai bine pierd.

Ce aduce nou seria 2015? Ei bine, apare în mod surprinzător un președinte rus, Petrov, fost agent KGB, la fel de rece și calculat ca și Vladimir Putin, cu care seamănă și fizic, dar este un personaj mai pitoresc, care bea și cântă la sindrofii, o combinație de Elțin cu Putin. Machiavelicul Frank pare a-și fi găsit în sfârșit un adversar la fel de lipsit de scrupule ca și el, dar acesta e un pariu oarecum riscant, mutând miza pe politica externă. Este de urmărit și dacă rolul soției de președinte, jucat de Robin Wright cu prea multă răceală (după părerea mea) în sezonul trecut va suferi modificări, pentru că urmărim acest film cu atenția îndreptată spre cele două personaje și jocul politic american. Dacă întreg centrul de greutate se va deplasa pe alte coordonate (pierzând probabil mulți spectatori pe drum, din acest motiv), mai putem spera doar ca personajele principale să-și clarifica relația cam ambiguă și neconvingătoare din seriile precedente.

the affairUn alt serial de urmărit peste week-end este The affair care, deși lansat doar anul trecut, a reușit să-i ia fața mai titratului House of cards și să câștige Globul de aur pentru cel mai bun serial dramă în luna ianuarie. Asta și datorită jocului reușit de Ruth Wilson, care a primit și ea un Glob de aur pentru cea mai bună actriță în rol feminin. Între ea (Allison Bailey) și Dominic West (care-l joacă pe Noah) ia naștere o relație (a love affair în engleză, spre deosebire de business, în română cuvântul afacere având cea de-a doua conotație).

Ambii sunt căsătoriți, iar povestea relației lor extraconjugale ni se deslușește treptat, pe bucăți, din perspectiva fiecăruia dintre cei doi participanți. Scenele par decupate din realitatea cotidiană, când apare rutina, iar străinii care dau târcoale par să ascundă exact ceea ce căutăm.

O veste și mai bună este reluarea producției History Channel, Vikings, a cărui a 3-a serie a debutat la sfârșitul lunii trecute – iar din martie a apărut și la noi, subtitrat. Serialul este de urmărit atât pentru acuratețea detaliilor privind adevărul istoric (doar părțile necunoscute sunt exploatate artistic) cât și pentru pitorescul personajelor, care în această serie par să-și fi intrat și mai bine în roluri. În special eroul Ragnar Lodbrok (interpretat de australianul Travis Fimmel), care ajuns rege pare a pierde din tensiune – înlocuită de intrigi de palat și de alcov – reușește să compenseze diluarea rolului prin accentuarea personalității sale charismatice. Noua serie introduce alte patru personaje care iau locul vikingilor decimați de raiduri sau de luptele pentru supremație. Remacabil la acest serial nu sunt aspectele sângeroase, comune serialelor istorice de gen (vezi Spartacus), cât viziunile fiecărui personaj asupra istoriei.

Scandinavilor li se oferă o alianță cu regatul Wessex și are loc așezarea lor pe pământul fertil. Dar schimbul între civilizații aduce cu el alte conflicte. Vor fi războinicii în stare să le facă față?

Un comentariu la &8222;Martie vine cu seriale noi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.