Mamele noastre, tații noștri

unsereTot în categoria filmelor de război, de data asta un film artistic: Unsere Mütter, unsere Vätter (2013). Povestea a cinci tineri care-și trăiesc viața cu intensitatea sentimentelelor care tocmai se înfiripă între ei, depășind cumva atrocitățile războiului, la fel ca și alte câteva milioane de germani din Berlinul anului 1941.

La petrecerea dinainte de spargerea găștii, ei își promit să  repete isprava la Crăciun, fără să aibă idee – și nici unul dintre noi nu poate avea – despre cum li se va schimba destinul. Poate cel mai bun film german despre al doilea război mondial, un scenariu realist, cam prea politically correct pentru gustul meu, dar filmat bine, cu detalii de parcă ești acolo, excelent jucat de tinerii actori care te lasă să te identifici cu personajele.

unsere-mtter-unsere-vter-52499df8c2133Eu unul cel puțin m-am cam săturat să văd în 2015 actori mai buni decât personajele pe care le joacă, ca și cum ar performa într-un teatru de provincie…

Urmărim un alt fel de istorie, din perspectiva învinșilor – care n-au fost prea învinși, până în cea de a doua parte – scrisă cu permisunea învingătorilor (obligatoria cenușă în cap) și difuzat în USA sub denumirea Generation War.

Dacă sunteți fanii genului, nu recomand să vă puneți în fața ecranului foarte târziu, pentru că are trei părți a câte o oră și jumătate fiecare – așa că n-o să fiți buni de nimic mâine la job.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.