The Internship

internship

În Stagiarii (2013) doi veterani în vânzări pe stilul clasic – gen pe cale de dispariție, oldies but goldies – blondul Nick (Owen Wilson) și Vince fruntelată Vaughn își văd carierele compromise de revoluția digitală. Filmul rulează zilele acestea pe HBO.

Cu puțin noroc, după un moment de inspirație a lui Billy (Vaughn), obțin posturi de noogleri (stagiari) la Google. Vor putea face față oare cei doi brilianților studenți cu care concurează pentru un job stabil de googleri?

Aparent, nici o șansă pentru ei de a se mai putea reinventa: lor sediul Google li se pare o tabără de vară. Dar, așa cum observase Meredith Belbin studiind rolurile de echipă în simulări de business la MIT, nu este de ajuns să pui laolaltă oamenii cu cel mai mare IQ pentru ca ei să aibă succes.

Ambiția și determinarea au rolul lor, la fel ca și latura umană, în coeziunea echipei: este nevoie și de veterani, și de team-playeri.

Un film optimist, cu rădăcini în realitate, plăcut de urmărit pentru jocul situațiilor.

Și chiar de tras învățăminte pentru cine se află (și cine nu se poate afla?) la o răspântie în carieră. Până la urmă cumva trebuie să traversăm și prăpastia dintre generații, care este doar una de limbaj. O putem face câtă vreme suntem înzestraţi cu googliozitate, cică 🙂 sau curajul de a nu renunța la căutările noastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.